torsdag, december 27, 2007

 
Forbundne Kar

Vores handeskolelærer fortalte os en klog anekdote om den gamle direktør og om den kæde af begivenheder, der begyndte, da han gik på pension og sluttede med et skilt på plænen "Bydreng søges".

I går bragte JyllandsPosten et billede af bagerjomfruen, der sætter et forhøjet prisskilt i vinduet hos Langenæsbageren i Århus. JP forklarer, at det er resultatet af en kædereaktion på begivenheder Bush-administrationen satte i gang i "The Midwest" ved at præmierer produktion af bioethanol.

Det er ikke kun brødet i Århus, der bliver dyrerer, når bønderne i Iowa laver sprit. Det har skabt et boom for stivelse. I Thailand bygges nye fabrikker som aldrig før - alle selvforsynende med biogas fra spildevandet. Selvom biogas-anlægget står færdig samtidig med fabrikken, så tages biogassen ikke straks i brug. I stedet udledes spildevand til jordbassiner, så fabrikken "sviner" mest muligt, mens hvidklædte teknikere måler og rapporterer. Rapporten er nemlig grundlaget for størrelsen af den CO2-kvote, der bliver "frigivet til salg", når virksomheden omstiller til biogas som planlagt. Midwest-eventyret får altså ikke kun efterspørgslen på stivelse til at stige, men øger kuriøst også udbuddet af de CO2-kvoter, som Kyotoaftalen har skabt.
Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google

Bekymringsindustrien stortrives2. Juledag bliver m... Nobels FredsprisNu har de gjort det igen! En flok ... Sanitation Hose etc."Most boat owners know that of... Renovering.FASE ITilbygning opført 1965 er under r... TV-DifferentieringHer i huset hentes TV-signalerne... Spidserne- eller hvordan et hurra kunne koste en b... Solenergiog energirammenEt regnestykke udført med... Energimærke.Det farverige energimærke, som vi ken... Ut aliquid fiatUut aliquid fieri videatur eller ko... Jøder og Jødedom - Hvorfra mon?Hypotese I: Jødedom...