onsdag, april 19, 2006

 

FN og Klima. Har vi sat ræven til at vogte gæs?

The United Nations Framework Convention on Climate Change, UNFCCC . Denne konvention trådte i kraft 21. marts 1994 og er tiltrådt af 189 lande. Formålet er at forhindre eller afbøde virkningen af klimaændringer.

Kyoto Protokollen er et tillæg til UNFCCC-aftalen og den pålægger de lande, der er tilsluttede (Annex I), at begrænse deres udledning af drivhusgas. De samlede bidrag løber op i en beskæring på mindst 5% af 1990-niveau i perioden 2008-2012. Protokollen trådte i kraft 16. februar 2005.

The Intergovernmental Panel on Climate Change,IPCC er grundlagt som en uafhængig og upolitisk institution under World Meteorological Organization (WMO) og United Nations Environment Programme (UNEP)'s vinger. IPCC udfører ikke selvstændig forskning, men rapporterer den videnskabelige status på området. IPCC leverede beslutningsgrundlaget for den vidtrækkende Kyoto protokol.

Bemærkninger. IPCC's rapporter synes at være kernen. Er IPCC nu også troværdig? Det er jo trods alt en FN institution. Kan det tænkes at panelet stemmer om indhold og konklusioner? Fattige u-lande kunne have motiv til at bremse væksten i I-lande og i tilgift sikre sig yderligere bistand ved salg af CO2-kreditter. Kan det tænkes, at panelet er videnskabeligt inkompetent og holder hånden under de mange forskere, der har satset karrieren på drivhusgasteorien. Kan det tænkes at forskere, der ikke bekender sig til drivhusteorien, holdes ude?

Ja, det vil vise sig. 25th Session of the IPCC finder sted i Port Louis, Mauritius, 26-28 april 2006. De 22 dokumenter, der skal tages stilling til, er allerede fremlagt på en IPCC- hjemmeside. Bortset fra to, der var password beskyttede, er alle dokumenter blevet gennemsøgt med søgeordet "sun". Der blev kun fundet een forekomst af "sun" og det var navnet på en tidligere deltager fra Kina.
Man kan få den tanke, at FN-panelet sætter kikkerten for det blinde øje. Kan det tænkes, at denne holdning smitter - vort eget miljøministerium gør tilsyneladende det samme.
Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google

CO2-kreditter. Udenrigsministeriet og Miljøstyrels... Brev postet til Connie Hedegaard.Miljøminister Con... Klimaforbedring. Ganske langsomt bliver klimaet på... Solvinden. Solvinden er ladede partikler, der til ... Drivhusgas. Kuldioxyd er een af flere luftarter, d... Drivhuseffekt. I dette kolde forår forstummer driv... Befolkningseksplosionen.Det tog tusinde år for jor... Politikere "glemmer" hænderne, der skal "løfte" lø... Exodus. "At the end of the Genesis they were 70 pe... Koranen. En JP-kronik 10.04.06 af Ole T. Krogsaard...