mandag, november 20, 2006

 

Kærlighed gør blind
- men kun på det ene øje.


Talemåden er velkendt, men tilføjelsen "- men kun på det ene øje" er en egen vendsysselsk realtilpasset afart.

Statistik viser, at hvert andet ægteskab lider skibbrud. Ingen statistik viser tallet for romancer. Man kan forestille sig, at dette tal som udgangspunkt omfatter den halvdel, der bliver skilt og så lidt til.

Romancen går i dag hurtigt over i, at man "lever på polsk" og flytter sammen. Den moderne kvinde er uafhængig, har egen indkomst og egen økonomi - og sådan skal det selvfølgelig blive ved at være tænker på han og hun, og selfølgelig deles man om udgifterne. Det falder så naturligt, at det er hende, der smutter indenom supermarkedet og handler ind. Det er hun alligevel bedst til. Det falder ligeså naturligt, at det er ham der smutter inden om byggemarkedet og køber ind til weekendens "gør-det-selv". Det er han nu bedst til. Det er også ham det handler ny bil og den slags. Det går jo næsten lige op. Det er en god ordning, for man slipper at diskutere noget så uromantisk som penge - og så går det jo næsten lige op.

Eftersom halvdelen af ægteskaber bryder op, kunne man gætte på, at det nok også går sådan for disse romancer. Her er det bare meget nemmere - usigeligt nemmere. Hun går bare ud af døren med de romatiske rester fra kølskabet, en frossen Danbokylling og en papvin. Han står tilbage med den uromatiske bil og båden, med sommerhus og villa. Han må dog lide den tort at spise ude den første dagstid.
Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google

Venstres Landsmøde- et antropologisk studie.Venst... Salt og DemokratiLigesom Brydensholt's tese om "De... De Selvstændige og de SolidariskeLandsdommer Hans ... Rosenespalier- dual function.Et rosenespalier er m... Det Metaboliske Syndrom.Når tiden sig nærmed, hvor... SARA - DewormerSara er blevet magelig med tiden. ... Multi-Frugttræ- uden podning.Det er så let at pode... Elitegymnaster 50 årsjubilæum.30. september 2006 m... 25% eller 16% Moms - det bestemmer du selv.Det er ... Er der noget at klage over?Brugere glade for dans...