lørdag, april 29, 2006

 
Elevpladser. Der mangler praktikpladser. Mestrene savner incitament til at skabe de manglende pladser. Fra at være et gode for en håndværksvirksomhed er lærlinge gået hen at blive en belastning. Man kunne tage udgangspunkt i "de gode gamle dage", hvor en lærling stod i lære fire år uden afbrydelser - og i mesterlære vel at mærke. Teknisk skole blev klaret fra kl 18-20 hver aften vinterhalvåret igennem. Det er faktisk svende af den tid, der har bygget Danmark op - ikke så ringe endda.

Guleroden: Supplerende skolegang kunne lægges som dagundervisning i start og slut af lærlingeperioden, så både mester og lærling får fuld, kontinuerlig og uforstyrret fordel af mesterlæren. Den nye mesterlære imødekommer ikke mestrene nok - derfor deres manglende interesse.
Pisken: Arbejdsgivernes Elevrefusion, AER udbygges så mester får et større økonomisk incitament til at tage en lærling.
Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google

Lobby, penge og consensus. År tilbage var jeg udpe... ARLA og barnløshed. Korsblomstrede planter benytte... Social Ulighed i Sundhed. Sundhedsstyrelsen har of... Fødevarekontrollen og resourcer. En bekendt - Ingr... FN og Klima. Har vi sat ræven til at vogte gæs?The... CO2-kreditter. Udenrigsministeriet og Miljøstyrels... Brev postet til Connie Hedegaard.Miljøminister Con... Klimaforbedring. Ganske langsomt bliver klimaet på... Solvinden. Solvinden er ladede partikler, der til ... Drivhusgas. Kuldioxyd er een af flere luftarter, d...