mandag, maj 08, 2006

 
Galilei, Champollion, Lomborg og måske Svensmark. De troende viger ikke tilbage for magtanvendelse, når argumenterne ikke rækker. Galileo Galilei blev i 1633 tvunget af katolikkerne til at afsværge sin teori om det heliocentriske solsystem. I 1822 lykkedes det Jean Francois Champollion at tyde hieroglyffer. Af frygt for kirken blev han dog pålagt at fortie tekster, der kunne bringe kirken i miskredit. Vi så det igen i 2002, da "Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed" kendte Bjørn Lomborgs bog "The Skeptical Environmentalist" for uredelig. Henrik Svensmark er allerede godt på vej til at blive stemplet som kætter på grund af sin teori om skyernes dannelse og deres indflydelse på vejret. De troende er denne gang at finde på venstrefløjen.

Galilei er i dag en hædersmand. Champollions hemmelige dagbog er offentliggjort kirken til trods. Lomborg blev rehabiliteret. Svensmark ved vi endnu ikke hvordan det går. Da jeg ikke hører til de troende, må jeg vente og se - men at Svensmark følger et interessant spor er uomtvisteligt.

Har TV-udsendelser om det gamle Ægypten lært os at læse hieroglyffer og hvad står der i overskriften?
Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google

Troende og Skeptikere.Nogle tror, at menneskene ha... Det forsvundne apotek.Kultabletter er gode at have... Tilpasning af verdensbefolkningen til vore resourc... Apoteker Rørbæk. Jacob Rørbæk-Jensen (21.08.1897-0... Disciple stod også i mesterlære. Jeg er nok den si... Elevpladser. Der mangler praktikpladser. Mestrene ... Lobby, penge og consensus. År tilbage var jeg udpe... ARLA og barnløshed. Korsblomstrede planter benytte... Social Ulighed i Sundhed. Sundhedsstyrelsen har of... Fødevarekontrollen og resourcer. En bekendt - Ingr...