torsdag, april 27, 2006

 
Social Ulighed i Sundhed. Sundhedsstyrelsen har offentliggjort en undersøgelse, der viser, at folk med stillesiddende arbejde motionerer mere end folk med fysisk arbejde. Styrelsen går endda så vidt, at påpege en social ulighed i sundhed. Jamen...

Indenrigs- og Sundhedsministeriet publicerer om samme emne og finder, at de rige lever mere sundt end de knap så rige. Det er så til gengæld overraskende, for er der noget, der er sundt, så er det billig mad. Havregryn, kartofler, kål, sild, rugbrød er da billigt. Det koster ikke en krone at lægge tobakken på hylden - og vand koster vel stadig en daler per kubikmeter plus vandafledningsafgift.

Det er et godt kostråd, at gå forbi alle madvarer med et E-nummer. Ikke fordi tilsætningsstoffer som sådant behøver at være farlige, men alene fordi netop disse varer er dyre og dårlige. En kødpølse lavet af kød, behøver jo ingen smagsforstærker eller tilsætning af "protein". Tænk på, at "Frk. Jensen" ikke bruger et eneste tilsætningsstof i hendes opskrifter og at de, der gør det, gør det for at forringe varen (- med ganske få undtagelser, såsom nitrit til forebyggelse af pølseforgiftning og ascobinsyre som antioxydant).

Jeg vil prøve at regne efter, hvad en kost baseret på havregryn til morgen, brød, sild og ost til frokost og brød, kål og kartofler til aftensmad med flæsk eller en pølsemad til. Jeg tror ikke det vil ruinere nogen. Hos os har brød, kål og kogt flæsk været festmad i årevis - godt nok med "øl å brøwn" til.
Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google

Fødevarekontrollen og resourcer. En bekendt - Ingr... FN og Klima. Har vi sat ræven til at vogte gæs?The... CO2-kreditter. Udenrigsministeriet og Miljøstyrels... Brev postet til Connie Hedegaard.Miljøminister Con... Klimaforbedring. Ganske langsomt bliver klimaet på... Solvinden. Solvinden er ladede partikler, der til ... Drivhusgas. Kuldioxyd er een af flere luftarter, d... Drivhuseffekt. I dette kolde forår forstummer driv... Befolkningseksplosionen.Det tog tusinde år for jor... Politikere "glemmer" hænderne, der skal "løfte" lø...