lørdag, april 22, 2006

 
Fødevarekontrollen og resourcer. En bekendt - Ingrid - var ansat som laborant i fødevarekontrollen, indtil hun måtte ophøre grundet sygdom - men hvad var det for en sygdom. Jo, hun havde flere gange henvendt sig til sine foresatte og også til hendes øverste chef og beklaget sig over, at der var for lidt at lave. Det gik både hende og hendes kollegaer på nerverne, at der var for lidt at bestille og at fordelingen af "smulerne" satte splid. Til sidst brød hun sammen mentalt og nu et år efter kæmper en psykolog stadig sammen med familien for at få hende gjort til menneske igen.

Ingrid kommer til at sitre, når der tales om at tilføre flere resourcer.

Det gør vi andre også.

Problemet løses ikke ved mere statskontrol, men ved at give virksomheder noget at miste - noget som vil skærpe deres egenkontrol. Det er jo den daglige omhu og eftertænksomhed, der skal fremmes. Undervis virksomhedernes ejere og ledere i egenkontrol og giv en autorisation til dem, der består en prøve. Vis dem hvor let deres egenkontrol kan indberettes elektronisk til en fælles offentlig server med et intilligent og hjælpsomt program. Men fortæl dem også, at svigtende ansvar koster autorisationen. Fødevarekontrollen må gerne komme på uanmeldt visitats og i øvrigt drive den nødvendig kursusvirksomhed.

Det vil styrke kvalitetskontrollen, at der ikke kun kræves autorisation af ejere, men også af ledere med ansvar for det daglige arbejde.
Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google

FN og Klima. Har vi sat ræven til at vogte gæs?The... CO2-kreditter. Udenrigsministeriet og Miljøstyrels... Brev postet til Connie Hedegaard.Miljøminister Con... Klimaforbedring. Ganske langsomt bliver klimaet på... Solvinden. Solvinden er ladede partikler, der til ... Drivhusgas. Kuldioxyd er een af flere luftarter, d... Drivhuseffekt. I dette kolde forår forstummer driv... Befolkningseksplosionen.Det tog tusinde år for jor... Politikere "glemmer" hænderne, der skal "løfte" lø... Exodus. "At the end of the Genesis they were 70 pe...