mandag, maj 08, 2006

 
Asia-Pacific Partnership on Clean Development and Climate (AP6). Den drivende kraft i denne pagt er USA og Australien, der ikke har skrevet under på Kyoto-aftalen. 12. January 2006 indviede USA, Kina, India, Australien, Japan and Sydkorea et partnerskab om fremme af renere energi. Tilsammen har disse lande en befolkning på 3 milliarder og forbruger halvdelen af alle fossile brændstoffer. Troende Kyoto tilbedere er harmdirrende og ser AP6 som den største trussel mod Kyoto-protokollen.

Der er nok noget om det. Medens Kyoto har karakter af et religiøst projekt, er AP6 pragmatisk. Medens tjenestemænd er drivkraften i Kyoto-aftalen, har AP6 en betydelig industriel og resultatorienteret kerne.

AP6 antager, at kul i mange år vil være den vigtigste energikilde og at det derfor på det korte sigt drejer sig om at få en renere kulteknologi - Kina vånder sig allerede over forurening i byerne og en renere teknologi er forudsætning for fortsat vækst. Desuden vil USA gerne gøre sig fri af energi fra politisk ustabile forsyninger fra Arabien og Persien.

AP6 regner ikke med alternativ energi på det korte sigt, men vil udvikle nye økologiske og rene teknologier over tid.
Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google

Galilei, Champollion, Lomborg og måske Svensmark. ... Troende og Skeptikere.Nogle tror, at menneskene ha... Det forsvundne apotek.Kultabletter er gode at have... Tilpasning af verdensbefolkningen til vore resourc... Apoteker Rørbæk. Jacob Rørbæk-Jensen (21.08.1897-0... Disciple stod også i mesterlære. Jeg er nok den si... Elevpladser. Der mangler praktikpladser. Mestrene ... Lobby, penge og consensus. År tilbage var jeg udpe... ARLA og barnløshed. Korsblomstrede planter benytte... Social Ulighed i Sundhed. Sundhedsstyrelsen har of...