lørdag, april 15, 2006

 
Solvinden. Solvinden er ladede partikler, der til stadighed strømmer udfra solen og holder den kosmiske stråling fra rummet tilbage. Solvindens intensitet følger solaktiviteten eller retter solpletaktiviteten. Svensmark og Marsh ved Dansk Rumforsknings Institut har beskrevet, hvorledes variationen i solaktiviteten geares gennem indvirkningen på den kosmiske stråling, der er en væsentlig faktor for dannelse af skydækket og dermed jordtemperaturen. ... læs mere .

Detaljer i deres teori kan efterprøves i tågekamre hos Cern og det er vi mange, der glæder os til. Når den kosmiske stråling rammer atmosfæren dannes der bl. a. kulstof-14 og dermed har vi fået en mål for solaktiviteten, som vi kan aflæse i plantevækst tusind år tilbage.

Lav solaktivitet giver svag solvind, der lader mere kosmisk stråling passere til atsmosfæren og vi får følgelig dannet flere skyer og derved et køligere klima samt mere kulstof-14. Sammenlign med graf for temperatur i samme periode.

For lægfolk kommer det ikke som en overraskelse, at solen bestemmer klima og vejr, men for drivhusfolkene er solforskere som Svensmark kættere, som man helst så brændt på bålet. De skal i hvertfald ikke have sæde i FN's klimapanel. Det kunne få Kyoto-protokollen til at ramle og - hvad værre er - flytte forskningsmidler. Regeringen og Dansk Folkeparti har nu med en ekstrabevilling på finansloven på i alt 12 mio. kr. over fire år sikret Henrik Svensmark fortsat tid til sine epokegørende studier, medens drivhusfolkene og politiske modstandere raser.

Måske skulle vi give miljøministeriet et tip. En søgning på miljøministeriets hjemmeside gav følgende antal svar på følgende søgeord:

Ja, hvad hjertet er fuld af ...

Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google

Drivhusgas. Kuldioxyd er een af flere luftarter, d... Drivhuseffekt. I dette kolde forår forstummer driv... Befolkningseksplosionen.Det tog tusinde år for jor... Politikere "glemmer" hænderne, der skal "løfte" lø... Exodus. "At the end of the Genesis they were 70 pe... Koranen. En JP-kronik 10.04.06 af Ole T. Krogsaard... Moses. At formulere en ny religion på Moses' tid k... Thorkild Grosbøll. I foråret 2003 udgav han bogen ... Martin Luther (1483-1546). Hallund Skole var hårdt... Grundtvig. (1783-1872). Grundtvig var en kristen h...