fredag, april 28, 2006

 
Lobby, penge og consensus. År tilbage var jeg udpeget som dansk repræsentant i en europæisk paraplyorganisation for virksomheder, der fremstillede tilsætninger til foder. Vi holdt mange møder på skønne steder og udrettede intet. Det egentlige arbejde blev varetaget af det fælles internationale sekretariat - en lobby med det ene formål at påvirke kommissionen og få lov til anvende så mange tilsætningsstoffer så meget som muligt.

Jeg errindrer et møde med kommissionen. Vi deltog alle. Da PING'erne havde sluttet deres indlæg og formanden nærmest retorisk spørger, om nogen har bemærkninger, sker det frygtelige, at enfoldige jeg spørger, om vi ikke af hensyn til folkesundheden skulle undlade brug af vækstfremmere i den animalske produktion. Der blev dødstille - så iværksatte PING'erne afledemanøvrer og mødet kunne slutte. Bagefter kan det nok være jeg fik ørene i maskinen. Jeg fik læst og påskrevet på både tysk, engelsk og fransk.

Sådan tror jeg, det stadig foregår, når EU "Scientific Committee on Food" (SCF) holder møder, når EU "Advisory Committee on Novel Foods and Processes" holder møder - hvordan kan en videnskabelig forsamling ellers i ramme alvor true danskerne til at øge forbrug af transfedtsyrer til eksempel.

Det er det samme gruppepres, der har fået ellers fornuftige mennesker til at holde mund på den klimakonference, IPCC afslutter i dag på Mauritius. Det hedder "at skabe consensus".
Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google

ARLA og barnløshed. Korsblomstrede planter benytte... Social Ulighed i Sundhed. Sundhedsstyrelsen har of... Fødevarekontrollen og resourcer. En bekendt - Ingr... FN og Klima. Har vi sat ræven til at vogte gæs?The... CO2-kreditter. Udenrigsministeriet og Miljøstyrels... Brev postet til Connie Hedegaard.Miljøminister Con... Klimaforbedring. Ganske langsomt bliver klimaet på... Solvinden. Solvinden er ladede partikler, der til ... Drivhusgas. Kuldioxyd er een af flere luftarter, d... Drivhuseffekt. I dette kolde forår forstummer driv...