søndag, marts 04, 2007

 
Solenergi
og energirammen

Et regnestykke udført med BuildDesk viste den store betydning solenergi har på energirammen og det energimærke alle huse skal have i fremtiden.


Men er det lige meget om solpanelerne laver varmt vand eller strøm? Det spørgsmål kan BuildDesk også svare på.


Gennemregningen er udført på et typehus fra Arkitekternes Typehuskontor opført 1960.

Det viser, at de første solpaneler til vamt vand er de mest effektive, hvorefter virkningen klinger af. Det skyldes ganske enkelt, at den form for solenergi kun kan benyttes lokalt og da den produktive periode ligger om sommeren, hvor behovet for opvarmning er mindst, så er der ikke meget at hente ved at øge arealet. Ved 15 m2 når vi et energimærke på A2 og det er svært at gøre det bedre med denne form for solenergi.


Anderledes forholder det sig med paneler, der laver strøm. Strømmen kan bruges året rundt og overskud kan endda "oplagres" på el-nettet. Der stiger effekten på energirammen lineært. Ved 33 m2 når energimærket op på A1. Med de nuværende regler må der ikke installeres mere end 6 kW peak effekt i villabyggeriet og det opnår man ved ca. 42 m2.


Den faktiske energiramme afhænger selvsagt af huset, solpanelerne type, effektivitet m.v.
Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google

Energimærke.Det farverige energimærke, som vi ken... Ut aliquid fiatUut aliquid fieri videatur eller ko... Jøder og Jødedom - Hvorfra mon?Hypotese I: Jødedom... Mosebog - Er der noget om snakken?"Der går ikke rø... JULEN er reddet- helt til Hellig Tre Konger.Denne ... En Pind i KakkelovnenMiljøstyrelsen har droppet pl... Kærlighed gør blind- men kun på det ene øje.Talemå... Venstres Landsmøde- et antropologisk studie.Venst... Salt og DemokratiLigesom Brydensholt's tese om "De... De Selvstændige og de SolidariskeLandsdommer Hans ...