torsdag, december 27, 2007

 

Den Gode Svindel.

Kyotoaftalen skabte CO2-kvoterne og skabte dermed også svindlen med dem - den gode svindel, fordi ingen lider og både svindlere og bedragede er glade.


I Thailand tages nye biogasanlæg først i brug, når målinger viser hvormeget man "sviner" uden. Det giver den maksimale CO2-kvote, når så biogasanlægget efterfølgende tages i brug.


I Afrika er dette for omstændeligt. Man kan nemlig også opnå CO2-kvoter ved at plante træer. Ganske praktisk har man gjort kassava til et træ. Tusindvis af hektar urskov ryddes for at give plads til kassava. Det giver nemlig CO2-kvoter. Skovrydderen indgår aftale med et CO2-firma specialiseret i at skrive CO2-ansøgninger og forvalte kvoten. CO2-firmaet beholder typisk 30% af det løbende provenu, men giver til gengæld skovrydderen resten på hånden "up front".


I dette øjeblik sidder en lille gruppe mennesker i et kontorhus i en hovedstad et eller andet sted i Afrika og ser fornøjet tilbage på et givtigt år. Måske skulle de købe en ekstra pakke papir til næste år og lave nogle flere kvoter - lave mere af det, de er gode til.


Ude i Osi Uwutu sidder en skovrydder og tæller de dejlige penge, han har fået for at rydde urskov og plante kassava. Der er snart ikke mere urskov, hvor han bor, så han vil spørge de flinke CO2-folk om han ikke til næste år bare kan plante noget nyt kassava.


Også kunderne er fornøjede. De er alle vesterlandske regeringsfolk. Efterspørgslen på CO2-kvoter er stigende, så nye leverandører er kærkomne. Endelig kan Afrika levere noget, vi kan bruge her i Vesten. Kriminalitet og malaria hindrer ganske vist kontrollen med at alt går rigtigt til, men det klarer de flinke CO2-folk inde i hovedstaden så udmærket for dem.


Også de nyreligiøse vesterlandske CO2-dyrkere er glade. Deres høje uddannelse har længe higet mod en mere high tech tro. Og så kommer den nye klimavækkelse som var den kaldet - en fuldt færdig moderne religion med universitetsudannede prædikanter. CO2-kvoterne er indbegrebet af et moderne afladsbrev med syndsforladelse til de troende. Ikke sært at de er fornøjede over nu at kunne slå to fluer med eet smæk og gøre noget både for klima og for Afrika.

Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google

Forbundne KarVores handeskolelærer fortalte os en ... Bekymringsindustrien stortrives2. Juledag bliver m... Nobels FredsprisNu har de gjort det igen! En flok ... Sanitation Hose etc."Most boat owners know that of... Renovering.FASE ITilbygning opført 1965 er under r... TV-DifferentieringHer i huset hentes TV-signalerne... Spidserne- eller hvordan et hurra kunne koste en b... Solenergiog energirammenEt regnestykke udført med... Energimærke.Det farverige energimærke, som vi ken... Ut aliquid fiatUut aliquid fieri videatur eller ko...