søndag, juli 27, 2008

 

S.P.Radio



Det er vemodigt at tage afsked med vores Sailor R109 fremstillet af S.P.Radio i Aalborg. Simon Petersen, grundlæggeren af S.P. Radio A/S, skabte en hel generation af radioteknikere, der lagde grunden til det nordjyske kommunikationseventyr.




Sailor 109 er komplet med radiopejler, single side band, alle bånd og endog med det i sin tid moderne FM. De sidste radiofyr er dog slukket, Meteorologisk Institut sender ikke længere på langbølge. Vores brug af radioen kunne ikke fortsat retfærdiggøre det betydelige pladskrav nu hvor det øvrige kommunikationsudstyr er skrumpet til næsten ingenting.




Afløseren? En sejlbåd uden radio er jo utænkelig. Spørgsmålet er om det skal være en klassiker som Grundig's Yacht Boy? Eftersom den bør kunne klare Digital Audio Broadcasting (DAB) og selvsagt spritnye Digital Radio Mondiale (DRM) foruden de traditionelle kanaler, så falder valget nok på en DRM2009 fra Himalaya (Power) Electronics eller tilsvarende.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google

Den Virtuelle Charterrejse XIIIAalborg Universitet... Den Virtuelle Charterrejse XIIHjørring Overskole(f... Den Virtuelle Charterrejse XIThe Big Bang(fortsat ... Den Virtuelle Charterrejse X- Hanstholm Underskole... Den Virtuelle Charterrejse IX- Hanstholm Kommune(f... Den Virtuelle Charterrejse VIII- tiårsjubilæum(for... Den Virtuelle Charterrejse - VIIVirkeligheden udfo... Den Virtuelle Charterrejse - VIKommunikation(forts... Den Virtuelle Charterrejse VHus nr. 2 - Spinn Off.... Den Virtuelle Charterrejse - IVFryns og Nyheder.(F...