onsdag, april 12, 2006

 
Politikere "glemmer" hænderne, der skal "løfte" løfterne. Der skal tilføres flere resourcer til fødevarekontrollen, lyder det på Christiansborg. Socialdemokratiet har netop udsendt et katalog over resourcekrævende velfærdsønsker. De lidt klogere spørger efter, hvor pengene skal komme fra. Vi andre undrer os, hvor hænderne skal komme fra.

Per 1. januar 2006 var der 139.600 arbejdsledige. Samtidig er der opslået 40.000 job som ledige. I virkelighedens verden går arbejdsløsheden aldrig i nul. Der er mangel på kvalificeret arbejdskraft allerede nu. Skal der afsættes flere resourcer - læs mennesker - eksempelvis til fødevarekontrol, skal de fjernes et andet sted. Tilføres et område een milliard kroner svarer det til 2-3.000 årsværk.

Vil man bruge nogle flere milliarder på skolemad, pleje, kontrol o.s.v. skal pengene selvsagt findes i finansloven, men det behøver man ikke vente på. Forslagsstillerne kan jo ufortøvet angive, hvor de hænder, der skal smøre skolemaden, skal komme fra. Hvad skal lægerne undlade til fordel for et årligt helbredscheck af alle - vi har jo allerede for få læger til det, vi har sat os for.

Hvorfor dog ikke gøre det mere forståeligt. Foreslåes 1000 mand mere i fødevarekontrollen, så nævn dog, hvor de kan hentes. Skal skolemadsordning eksempelvis bemandes af folk fra hjemmeplejen? Vis, hvor vi udfører overflødigt arbejde, og overlad det til Thor Pedersen og Thuesen Dahl at regne det om i kroner.

Papir er taknemmeligt og arbejder man kun med tal, kan velfærd financieres udelukkende med skatter. I et indlæg d. d. i JyllandsPosten anviser Lykketoft netop skattevejen - lidt hovedløst af en tidligere finansminister. Han kan da - om nogen - sige hvor stor indvandring, det vil kræve at opfylde egne velfærdsønsker.
Comments: Send en kommentar



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Google

Exodus. "At the end of the Genesis they were 70 pe... Koranen. En JP-kronik 10.04.06 af Ole T. Krogsaard... Moses. At formulere en ny religion på Moses' tid k... Thorkild Grosbøll. I foråret 2003 udgav han bogen ... Martin Luther (1483-1546). Hallund Skole var hårdt... Grundtvig. (1783-1872). Grundtvig var en kristen h... Indre Mission. Som ung flyttede jeg til Thy og kun... Akhenaton (1364 - 1347 f.Kr.). Akhenaton fik størr... Muhammedanere. Araberne havde hjemme i Arabien, øs... ASAtro. "Frihed for Loke såvel som for Thor" blev ...